Behandelaar

Ellen is geboren in 1958 in Arnhem. Nadat ze slaagde voor haar opleiding fysiotherapie en manuele therapie Marsman, werkte ze vanaf 1984 ruim twaalf jaar als fysiotherapeut in de maatschap voor fysiotherapie ’t Altevelt in Arnhem.
In de periode die hierop volgde, verdiepte ze zich in de Oosterse voeding, Do-In ( oefeningen) en Feng-Shui.
Vanaf 1996 deed ze de Art of Life opleiding van het Kushi Instituut in Amsterdam, waarbij ze zich vooral richtte op de consulten.
Met de opleiding Chinese acupunctuur bij Qing Bai startte ze in 2003 en een paar jaar later rondde ze deze opleiding met succes af.
In 2009 haalde ze haar diploma aan de Japanse Acupunctuuropleiding Toyohari. Door de Westerse- en Oosterse opleidingen combineert ze, afhankelijk van de hulpvraag, diverse technieken en uitgangspunten, zoals Chinese- en Japanse acupunctuur, ooracupunctuur, Cupping, Moxa, voedings- en bewegingsadviezen.

Sinds 2007 werkt ze als acupuncturiste in haar eigen praktijk in Arnhem en is ze lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Tegelijkertijd met het starten van haar eigen praktijk maakt ze deel uit van een intervisiegroep met NVA-acupuncturisten in Arnhem.
Sinds 2008 werkt ze samen met Yan Schroën.
Vanaf 2011 werkt ze met een aantal collega’s samen betreft kinderwens en zwangerschapsklachten.
Vanaf 1 mei 2019 is de praktijk gevestigd op de Emmastraat 58 in Oosterbeek.